Sørg for at give dine ansatte de bedste vilkår

Hvis du har ansatte i din virksomhed, er det vigtigt, at de får de bedst mulige vilkår, når de arbejder for dig. Og det er selvfølgelig dig som chefen, der skal sørge for, at de får det. Selvom du har travlt med mange andre ting i din virksomhed, er der også en række ting, som du kan eller skal gøre for dine ansatte, og som vil gøre, at de vil være glade for at arbejde for dig. Det er med til at gøre, at de bliver længere på arbejdspladsen.

Det skaber som regel en dårlig stemning, hvis der er mange, der hele tiden holder op i virksomheden. Dels skal I hele tiden lære nye mennesker op, hvilket tager tid, dels gør det, at I aldrig lærer hinanden rigtig godt at kende. Det er derfor vigtigt at gøre nogle ting for, at alle dine ansatte har det godt i virksomheden.

1. Få lavet en ansættelseskontrakt til dem

Som det første skal du selvfølgelig sørge for, at dine ansatte har en ansættelseskontrakt, når de starter hos dig. På den måde har de sort på hvidt, hvilke vilkår de er ansat under. Det gælder for eksempel i forhold til, hvor meget de får i løn, hvor meget de får i feriepenge og lignende. På den måde er de helt på det rene med vilkårene. De kan lyde som noget, som alle har styr på, men der er faktisk rigtig mange, der ikke får styr på en ansættelseskontrakt til deres ansatte. Det kan være med til at skabe en usikkerhed i ansættelsen og gøre, at dine ansatte føler, at du ikke har lige så meget styr på tingene. Følg linket her og læs mere om ansættelseskontrakter.

2. Hjælp det gode samarbejde på vej med teambuilding

Hvis du skal have en personalegruppe, der arbejder godt sammen, er det også vigtigt, at du bruger noget tid på at få dem til at samarbejde. Det kan for eksempel være ved, at I tager på teambuildingture en gang om året. Der kan I se nogle nye sider af hinanden og virkelig få sat jeres samarbejde på en prøve. Det er dels med til at ryste jer bedre sammen som gruppe, dels er det med til at gøre, at I kan samarbejde bedre, når I kommer hjem. Læs mere på www.coastzone.dk.

3. Hold fester for dine ansatte

En anden god måde at ryste dine medarbejdere bedre sammen på er ved at holde fester for dem. Det er også en måde, hvor du kan skabe nogle fælles oplevelser for dine medarbejdere, og hvor de kan lære hinanden at kende på en ny måde. Du kan for eksempel holde både en julefrokost og en sommerfest. Så har I to fester om året. Det behøver ikke at være dyrt at holde en fest. Hvis I er i de lokaler, som I arbejder i, og du køber noget mad og noget at drikke, behøver det ikke at koste alverden. Hvis dine medarbejdere gerne vil noget, der er dyrere, kan du foreslå en egen betaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *