Lån penge nu

Øg arbejdspladsens effektivitet med lavpraktiske tiltag

Coaching, lederegenskaber og teamsammensætning. På universiteter, kurser og seminarer er der fokus på, hvordan man kan øge arbejdspladsens effektivitet. Det er komplekst, der er mange ting at tage stilling ting, og nogle gange må man også gå på kompromis for at opnå maksimal effektivitet. Det hele er dermed meget komplekst, og det kræver ikke mindst en stærk og dygtig leder, hvis alle trådene skal samles på bedst mulig vis.

 

Dog er der også en mere lavpraktisk vinkel på effektiviteten på en arbejdsplads. Faktisk kan der implementeres flere forskellige ting, som er på det helt lavpraktiske niveau, og som stadig kan have stor effekt. Blandt disse er den rette indretning, den rette indstilling til pauser og den rette indstilling til kost på arbejdet. Disse tre ting kigger vi netop nærmere på herunder.

 

De rette møbler gør underværker

Sofa eller et højt bord? Hvad er mon bedst, hvis man skal holde et hurtigt møde? De fleste vil nok mene, at en sofa er rarest at sætte sig i, hvis enkelte ting lige skal drøftes hurtigt. Men rent faktisk er det ikke sådan, det bør være. Finder man i stedet et område med et bord, som opfordrer parterne til at stå op, så skulle effektiviteten i sådan et stand-up-møde være bedre end et møde i en sofa eller i lækre stole.

 

Dermed er pointen også, at man med de rette møbler, den rette indretning og de rette opsætninger af lokaler og kontorområder kommer lidt længere end ellers. Ovenstående er desuden blot ét eksempel på, hvordan indretning og møbler kan gøre en forskel på arbejdspladsen. Derfor kan du med fordel også besøge Altistore, hvis din arbejdsplads trænger til en ændring i effektiviteten.

 

Implementér den rette indstilling til pauserne

Pauser er til evig diskussion på en arbejdsplads, og syn på sagen kan mildest talt variere ganske meget. Rygepauser kan skabe ballade på en arbejdsplads, ligesom frokostpauser i 2018 ligger til grund for en større kamp om overenskomsterne i Danmark. Af samme årsag kan pauser også være rod til ineffektivitet, og for at opnå det modsatte kræves det naturligvis, at man implementerer en sund holdning til pauser på arbejdspladsen.

For pauser er nødvendige, hvis effektiviteten skal holdes oppe; men ligeledes er det nødvendigt ikke at tage for lange og for mange. Hvor ofte og hvor længe man skal holde pause varierer naturligvis fra arbejdsplads til arbejdsplads, men som leder er det vigtigt at være klar over, at pauser i høj grad påvirker effektiviteten.

 

En sund og velovervejet frugtordning

Morgenbrød, fredagskage og madpakker. Kost og madvaner på en arbejdsplads varierer utroligt meget, men har alligevel en del at skulle have sagt, når det kommer til effektivitet. Koncentrationen falder, hvis man ikke spiser korrekt. Derfor lyder dette sidste fokuspunkt da også på, at man med fordel kan klargøre en lækker frugtordning på kontoret. Det skaber en mere koncentreret eftermiddag på kontoret, ligesom dette råd også stemmer overens med ovenstående omkring en sund holdning til pauser, og hvad disse skal bruges på.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *