Mobiltelefoner målrettet seniorer og handikappede

Desværre kan forringet syn gøre det enormt svært at se de små menuer, og så ændrer softwaren sig med en sådan hast, at ældre mennesker kan have svært ved at følge med.

Især de små taster kan være en udfordring.

Særlige indstillinger på iPhones

Heldigvis kan man med software-indstillinger ændre størrelsen på tekst og knapper. Det gør det væsentligt nemmere at betjene den med begrænset syn.

Her ses indstillingerne ift. større tekst, tilslutning til høreapparater osv:

Hvis du har iPhone, kan du også hente et nyt tastatur på App Store med større taster. På denne side fortæller Apple om hvilke funktioner, der er til rådighed for personer med nedsat hørelse eller syn.

Mobiletelefoner designet til ældre

Et andet alternativ er Doro-telefoner.

Disse svenskproducerede mobiltelefoner findes i forskellige udgaver, der hver har en sværhedsgrad. Mærket er blevet lidt af et hit til pensionister, da det spænder over rigtig mange modeller.

Det gør det nemt at finde lige præcis dén model, der passer. Den mest avancerede kan væsentligt mere, men er også kompliceret og omvendt med de simple versioner. Den mest avancerede model er en fuldbyrdet smartphone ved navnet Doro Liberto 825.

Alder betyder altså ikke, at man behøves at gå ned på gear.

Se bare på specifikationerne:

·       8 MP kamera med 720p HD video

·       2000 mAh batteri

·       8 gigabyte indebygget lagring samt mulighed for udvidelse på op til 32 gigabyte

·       Online betjening

Ifølge denne anmeldelse er kameraet dog ikke noget at råbe hurra for, men det kan anvendes til dagligdagsbrug.

Fx. er der mulighed for at skrue rigtig højt op for volumen for at sikre, at samtalen går igennem.
Der er selvfølgelig ikke mulighed for at spille meget krævende spil, men den kan nemt bruge Apps som Facebook, nyhedstjenester og email.
Som en bonus er teksten altid stor – selvfølgelig med mulighed for fintuning i indstillingerne..

Den helt simple mobil

I den anden ende findes Doro Secure 580, som kun kan det allermest basale.

Der er to menu-knapper, op og ned-taster, ring og ring af-taster samt 4 genvejstaster. De 4 genvejstaster kan hvert få et navn påskrevet, så brugeren ved, hvem de refererer til.

Det eneste den kan, er at foretage opkald samt sende og modtage sms’er.
Desuden har den en sikkerhedsfunktion på bagsiden – en knap, der efter 3 sekunders tryk kontakter 3 forudbestemte kontakter med en nødbesked og et gps-koordinat.

Modellen er altså særligt velegnet til folk, der lider af demens og kan være en kæmpe hjælp og sikkerhed. Kniber det med hukommelsen er navnene lige ved hånden, og hjælp aldrig længere væk eller mere kompliceret end at holde nødknapper inde i 3 sekunder.

Det lyder måske som små ting, men enhver der har oplevet hjertestop hos nært beslægtede eller dem selv véd at det kan være en life-saver når det er sekunder, det gælder.

Kilde: Doro.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *