Webshop

Hvad er en webshop?

En webshop er efterhånden noget, som er meget velkendt blandt folket. Det er fuldstændig det samme princip som en butik, bortset fra, at alt foregår online og på nettet. Dog er der mange, som oplever problemer når, at de skal skabe og oprette deres webshop, da det ikke er så nemt som man tror. Der skal nemlig være mange elementer, som alle skal fungere ordentligt, før man for alvor har en velfungerende og nydelig webshop.

Hvad koster det at få lavet en webshop?

Shopify er yderst populært, når der tales om webshops. Shopify tilbyder nogle forskellige muligheder til dig som kunde, og det afhænger blandt andet af om du skal lave webshop på en eksisterende hjemmeside, eller om du skal ud og starte en helt ny hjemmeside op. Det som Shopify tilbyder er ”Basic Shopify” som koster 29 dollars om måneden, og der er transaktionsgebyr på 2 procent. Vælger man den lidt dyrere model, som hedder ”Shopify” så koster det 79 dollars om måneden, og transaktionsgebyret vil så være 1 procent. Så er der ”Advanced Shopify”, som koster 299 dollars om måneden, og transaktionsgebyret er så kun 0,5 procent. Læs uddybende her.

Fragt og levering af varerne

Det afhænger selvfølgelig af hvad der sælges på webshoppen, men mange bruger webshops til salg af tøj eller andre genstande. Derfor får man brug for, at man kan få fragtet varerne ud til kunderne, inden for en rimelig deadline, så kunden forbliver tilfreds. Du kan finde danske hjemmesider, som har fragtaftaler med firmaer som Postnord, GLS, Bring, DAO og DHL. Det er dog noget, som du selv skal ud og undersøge og få aftalt. Det vil også koste at få lavet pakkelabels, men der er prisen 0,48 kroner pr. label. Du kan gå ud og købe en labelprinter, som er lavet til at printe labels. Men du kan til at starte med godt vælge at bruge din egen printer, inden du skal ud og bruge penge på en labelprinter. Hvis man vælger at købe en labelprinter, så vil prisen formentlig ligge mellem 1000 kroner til 3000 kroner. Prisen afhænger af, hvor mange labels du skal have printet om dagen, og samtidig hvilken kvalitet printeren skal være i.

Faktura til kunden og regnskab

Du kan lave faktura til kunderne manuelt, og bogfører alt fuldkommen på egen hånd. Dog er alt efterhånden blevet meget elektronisk, og netop derfor har du også mulighed for at bruge firmaer, som kan holde styr på dit regnskab og din bogføring. Det kommer dog til at koste, men de fleste foretrækker at få hjælp til det, så de kan bruge deres tid på andet.

Betalingssystem på webshoppen

Der er flere forskellige systemer, som man kan bruges på din webshop. Noget af det vigtigste er netop, at betalingen sker hurtigt og nemt, da det gør brugervenligheden meget højere, og gør, at kunderne ikke spilder unødig tid, på at vente på en langsom betaling. Nogle af de systemer som hyppigst benyttes, er Stripe, Epay, Mobilepay Online og så det normale Dankort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *