Har du brug for en advokat?

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt i deres liv få brug for en advokat. Det kan være, de skal købe en erhvervsejendom eller på anden vis har behov for råd og vejledning fra en person, som har indsigt i og viden om de retslige forhold, der gør sig gældende i Danmark. Når du skal vælge en advokat, vil du hurtigt opdage, at de fleste advokater har et speciale. Det betyder, at advokaten inden for et bestemt område har ekstra stor viden, som du kan drage nytte af.

Læs med her, hvor vi fortæller dig om nogle af de områder i livet, hvor du med fordel kan benytte dig af hjælp fra en advokat.

Advokat til boligkøb

En af de største investeringer, du kommer til at lave i dit liv, er et boligkøb. Og selvom det er dejligt at købe en bolig, er det også forbundet med mange faldgruber, som du skal være opmærksom på. Disse faldgruber er både af økonomisk og juridisk art. Derfor er det en god idé at rette kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe dig gennem hele processen.

Du kan eksempelvis få lavet et advokatforbehold. Det er en smart løsning, som fungerer på den måde, at du ikke hæfter ved din underskrift, førend din advokat har godkendt købsaftalen. På den måde får du mulighed for at slå til, hvis du er interesseret i en bolig, uden at du skal bekymre dig om, at der er problematiske forhold i kontrakten. Hvis din advokat ikke godkender den, kan du nemlig fortryde.

Advokat til dødsbo

Når en af dine kære dør, skal der ske en masse forskellige ting. For det meste skal afdødes ejendele skiftes, hvilket vil sige, at disse skal fordeles mellem arvingerne. Her kan du passende tage fat i en advokat. Måske har afdøde også efterladt sig et testamente. Det ses mere og mere i dag, hvor vores familiestrukturer ændrer sig voldsomt.

Det betyder ofte, at der både er tale om dine, mine og vores børn, og det kan i yderste konsekvens være besværligt at finde ud af, hvad der tilkommer hvem. Med en advokat ved din side kan du lade ham eller hende styre slagets gang. På den måde undgår du også splid i familien, da du fralægger dig ansvaret og helt og aldeles giver ordet til advokaten.

Advokat til straffesager

Helt traditionelt forbinder du sikkert advokaten med straffesager. Her er det advokatens rolle at være din forsvarer, hvis du er blevet anklaget og senere sigtet for et kriminelt anliggende. I den situation skal du huske på, at din advokat har tavshedspligt, og derfor kan du med sindsro fortælle ham eller hende lige præcis, hvad du vil. Advokater i straffesager tager alle mulige sager. Det kan både dreje sig om personfarlig kriminalitet og økonomisk kriminalitet. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du holder fast i, at du har ret til al den hjælp, som du ønsker. Husk i øvrigt også på, at du er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Advokat i tilfælde af skilsmisse

Hvis du står over for at skulle skilles eller separeres, melder der sig meget hurtigt en række af forskellige spørgsmål. Mange af disse kan du måske selv svare på, men det kan også vise sig, at du får behov for en advokat til at hjælpe dig. Det kan være, at der er problemer med bodelingen, eller at du og din partner ikke er enige om, hvor børnene skal bo. Og selvom sidstnævnte ikke er noget en advokat kan bestemme, kan han eller hun stadig rådgive dig. Det kan vise sig meget nyttigt.

En advokat, som har gjort det til sit speciale at hjælpe med familieretlige spørgsmål, har et bredt repertoire af kompetencer. Derfor kan han eller hun bistå dig, næsten uanset hvad dit problem er i forhold til opløsningen af familielivet. Men du bør også huske på, at de bedste resultater opnås, hvis du og din partner selv kan nå til enighed om for eksempel salg af fast ejendom. Dog ved vi godt, at en skilsmisse kan være fyldt med dårlig karma, og så er det måske en bedre idé at lade en advokat, som ikke er personligt involveret i jeres forhold, tage over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *