Faktorer der har indflydelse på et godt arbejdsliv

Arbejdsglæde er rigtig vigtigt for at have det godt med sig selv. Mangler man arbejdsglæde kan det gå ud over en masse andre ting, både på arbejdet men også i privaten. Det kan også være den anden vej rundt, at private ting gør at man ikke kan fokusere på arbejdet og derfor ikke kan finde arbejdsglæden ved at gå på arbejde.

En af de ting der især koster arbejdsglæde er stress. Stress forekommer især på arbejdet, men private ting kan også spille ind på stress faktorer. Det er vigtigt at man får hjælp til stress, hvis det først er indtruffet da det kan være meget svært at komme af med igen.

Arbejdsglæde kan skabes på mange forskellige måder. Nogle af de faktorer der giver arbejdsglæde er fx udviklingsmuligheder. Kan man se udviklingsmuligheder i det job man har, kan det være en ting der giver blod på tanden, og på den måde opretholder man arbejdsglæde på arbejdspladsen.
Mening i arbejdet er en af de rigtig vigtige ting for at man er glad for det arbejde man er i.
Der er rigtig mange der har manglende arbejdsglæde, der skyldes den følelse af at det arbejde man udføre ikke giver mening. Derfor er det vigtigt at stræbe efter at få et job man er glad og man synes giver god mening.

På privat fronten er der flere ting der spiller ind, på at man samtidig skal fungere på arbejdspladsen.
Generel sundhed er altid vigtigt. Derfor er det en god ide at dyrke lidt motion i fritiden uden for arbejdet. Motion og god kost er med til at gøre dig skarpere på jobbet, og derfor også med til at give dig højere arbejdsglæde.

Mænd i krise alderen kan godt have svært ved at finde arbejdsglæde. Derfor er det vigtigt at man har baglandet i orden, og at man stadig kan blive udfordret af udfordringerne på arbejdspladsen.

Noget af der kan gå mest ud over arbejdsglæden og ens performance på arbejdet er helt klart knas i parforholdet. Det ses tit, at problemer på hjemmefronten også giver anledning til arbejds relaterede problemer. Derfor er det en god ide at søge parterapi hvis det bliver så stort et problem, at det går ud over ens arbejds niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *