3 typer af dekorationsfolie til hjemmet

Har man købt et nyt hjem eller er ved at lave om i sit eget, kan en af de ting man skal overveje i samme ombæring være at man skal overveje af få dekorationsfolie sat op.

Hovedsageligt er det ofte en glarmester der opsætter dekorationsfolie. De forskellige typer af dekorationsfolie bliver ofte brugt på glas, hvilket glarmester er ekspert i.

Der findes flere typer af dekorativ folie. Herunder vil vi gennemgå hvilke 3 der kan være fordelagtige at kende til, hvis man er interesseret i dekorationsfolie til hjemmet.

 

Matteringsfolie

Matteringsfolie er henvendt til eksempelvis badeværelsesvinduer og eventuelt bryggersdøre – samt andre vinduer der er i stueetage højde, hvis man bor ud til en befærdet vej. Matteringsfolie hjælper med, at andre udefra ikke kan kigge ind af vinduerne, så privatlivet på badeværelset eksempelvis kan få fred.

Bor man i en lejlighed i stuen eller i et byhus, kan nogle også være interesserede i at få matteringsfolie på vinduer i andre værelser, da de fleste ikke finder det særlig attraktivt at folk kan glo direkte ind i deres hjem. Her vil matteringsfolie være den rigtige løsning. Udseendet vil være som en sandblæst eller frostet rude og der vil ikke kunne kigges igennem der hvor det er sat på.

 

Glasmarkering

Er du nogensinde vadet direkte ind i en helt ren glasrude og følt dig ret dum bagefter? Det er der mange der har prøvet, og for at det ikke sker kan glasmarkering være en rigtig god ide. Glasmarkering er især henvendt til større kontormiljøer og butikker hvor glasvægge og døre udgør hovedparten af bygningen. Med glasmarkering sætter man en type markering op, der gør at man kan se at det er glas – og personskader undgås i større omfang. Der er nedfældet en bestemmelse i bygningsreglementet, der siger at klar glas skal markeres tydeligt, for ikke at uopmærksomme personer skal kollidere med glasset. Glasmarkering kan glarmesteren hjælpe med at sætte op.

 

Effektfolie

Effektfolie bliver især brugt på skabslåger, døre og vægge. Disse ting kan i et værelse ofte fremstå kedelige og med effektfolie kan man give et frisk og anderledes pust. Effektfolie imiterer andet, eksempelvis træ – så skabslågen kommer til at ligne en fed trælåge. Udover træ kan man bruge imitationer af blandt andet: carbon, læder, glitter, marmor, mursten, fliser og lignende.  Effektfolie er dermed en rigtig god måde at få piftet kedelige gamle låger, vægge og døre op på. Man kan enten opsætte det selv eller alliere sig med en håndværker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *